EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

МТИТС спира инвеститори на Варна, твърди кметът

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МТИТС спира инвеститори на Варна, твърди кметът

mail15:45 | 12.10.2010прегледи 1996 коментарикоментари 0


Становището на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за общия устройствен план на Варна не предвижда изграждането на нов контейнерен терминал, съобщи кметът на града Кирил Йорданов.
По думите му позицията на министерството е, че развлекателна зона в настоящия район на пристанището може да се направи от първо до пето кейово място, а останалите места може да се отдават на концесия. Кметът посочи, че за летището от министерството не предвиждат изграждането на нова писта.
На практика становището на министерството отрича правото на града да се развива, ние трябва да кажем на инвеститорите изобщо да не си правят труда да идват тук, коментира Йорданов. Той добави, че вече е потърсил връзка с депутатите, избрани от
Варна, които да помогнат позицията на ведомство да бъде променена. Те трябва да намерят начин да се преборят за интересите на града, посочи кметът.
Йорданов коментира, че ако това не е политическа позиция на ведомството, най-вероятно становището е писано от чиновник, който изобщо не е наясно с плановете за развитието на Варна.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg