EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Мтел с лиценз за тест на 4G мрежа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Мтел с лиценз за тест на 4G мрежа

mail12:20 | 04.08.2011прегледи 1047 коментарикоментари 1


Мобилтел получи от Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) лиценз за временно ползване на радиочестотен спектър. Това ще позволи на компанията първа в страната да направи тест на работата в 4G мрежа.

LTE* (Long Term Evaluation)/4G е следващото поред, четвърто поколение мобилна технология от стандарта GSM. Въвеждането в експлоатация на такъв тип технология е трудоемък процес, изискващ много инвестиции, нови елементи в мрежите, прилагане на нови знания и създаване на нови услуги, ползващи LTE мрежи. Процесът включва и подготвяне на крайните устройства за ползване на тази технология.

Въвеждането на LTE технологията в бъдеще ще позволи предлагането на по-високи скорости в пъти , както и възможност за използване на интерактивни услуги за широк кръг потребители като онлайн игри, HD телевизия и други.

Мобилтел ще пусне тази есен първата тестова мобилна мрежа от четвърто поколение в България. Компанията активно работи в посока развитие на своята мрежа. Само преди броени дни Мобилтел получи сертификат от германската компания NET CHECK за „Най-бърза 3G мрежа в България”.

Мобилтел базира работата си в сферата на последното поколение мрежи на опита на Telekom Austria Group, която вече пусна LTE мрежа в Австрия.

* LTE или Long Term Evolution е четвърто поколение мобилна мрежа, която позволява максимална скорост на обмен на данни до 100 мегабита в секунда при честотна лента 20 MHz.

 


Тагове: Мтел, нова мрежа, 4G
 
Коментари
 
Иван - 05-08-2011 г. 08:05:59

В крайна сметка каквото и да става, М-тел си остават единствените, които инвестират в нови технологии, за това ще си остана техен абонат.

 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg