EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

МРРБ създава чиновници за саниране

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МРРБ създава чиновници за саниране

mail09:10 | 20.07.2011прегледи 743 коментарикоментари 0


МРРБ стартира програмата за саниране на многофамилни жилищни сгради - добра новина за всички домоуправители, които повече от година чакат това да се случи. Програмата стартира със създаване на нови административни звена и избор на консултанти посредници, докато хората ще могат да кандидатстват чак след февруари 2012 г.
„От новината стават ясно две неща: МРРБ не си е свършило работата в срок и сега прехвърля парите от едно ведомство в друго, вместо да започне работа с хората възможно най-скоро. Със създаването на новата дирекция допълнително се увеличават административните разходи и се отлага за пореден път работата по самите сгради, които са в окаяно състояние”, коментира Николай Пехливанов. И пита защо ведомството на министър Плевнелиев отложи програмата с година, не вложи никакви усилия в работата с домоуправителите и хората по места, а сега едни съвсем излишни консултанти в процеса. Ако бяха създали информационна кампания навреме, щяха да подпомогнат не само санирането, но и целия процес по поддръжка и управление на етажната собственост, допълва народният представител.
„Без разписана финансова програма санирането няма да стартира масово и тези 63 млн.лв. няма да бъдат усвоени. Опасявам се, че с помощта на посредниците от парите ще се възползват част от по-малките блокове, в които живеят по-заможни хора, а големите типови панелни сгради по кварталите на големите градове ще отпаднат, защото поне 10% от собствениците там не могат да осигурят необходимото финансиране. С това идеята на проекта се опорочава за пореден път”, коментира Пехливанов.
Имам основание да считам, че към края на своя мандат това правителство ще е подпомогнало санирането на единични сгради, а същинският старт на обновяване на жилищния фонд ще остане за следващия кабинет, посочи още той.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1054