EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Мост между Черна гора и Албания

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Мост между Черна гора и Албания

mail11:06 | 01.03.2023прегледи 850 коментарикоментари 0


Мостът на река Бояна, който ще бъде изграден съвместно от Черна гора и Албания, ще струва близо 20 милиона евро, предаде черногорската агенция МИНА, цитирайки изказване на  премиера на Черна гора Дритан Абазович.

След съвместното заседание на правителствата на двете страни, на което беше подписано двустранно споразумение за изграждането на моста на река Бояна, Абазович каза, че строителството ще бъде малко по-скъпо от първоначалната оценка, но увеличението не е голямо.

„Мисля, че строителството ще струва близо 20 милиона евро. Ако го разделите наполовина, наистина не е много. Ще осигурим финансиране от капиталовия бюджет“, обясни Абазович на пресконференцията.

Той припомни, че през лятото на граничния пункт Сукобин има много хора и смята, че голяма част от тези туристи ще минат по новия маршрут.

„Ще имаме ситуация, в която можете например да обядвате на плажа Велика и да спите в Албания или обратното. Това е нещо, което ще бъде много атрактивно за гостите“, изтъкна Абазович.

Премиерът на Албания Еди Рама каза, че идейният проект и самият проект са готови.

„Трябва да приложим за първи път процедура, при която двете страни съвместно ще отворят международен търг в рамките на съвместната комисия, която ще бъде създадена“, обяви Рама.

Той каза, че проектът е амбициозен и много красив и може би още утре ще бъде оповестен.

„Този ​​мост не замества следващия мост, който ще бъде построен, когато бъде построена адриатическо-йонийската магистрала“, отбеляза Рама./БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161