EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Москва губи милиарди при замразяване на проекти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Москва губи милиарди при замразяване на проекти

mail13:23 | 31.07.2009прегледи 633 коментарикоментари 0


519x347_lМосква рискува да понесе загуби за милиарди долари заради гръмките изказвания, правени напоследък от български чиновници.
Това съобщава днес електронното издание "Нови регион2",позовавайки се на в. "Независимая газета".
София заплашва да преразгледа или напълно да замрази изпълнението на съвместни големи енергийни проекти с Русия - строителството на газопровода "Южен поток", петролопровода Бургас - Александруполис и АЕЦ "Белене".
Ако заплахите бъдат изпълнени, то това сериозно ще засегне стратегическите планове на Русия за намаляване на транзитната зависимост от Украйна и Беларус при износа на енергийни суровини и за получаване на пряк достъп до европейския енергиен пазар.
Вчера представител на Атомстройекспорт отказа да отговори на въпрос на "Независимая газета" за санкциите, които биха могли да бъдат взети срещу България, ако страната замрази или се откаже от строителството на АЕЦ Белене, отбелязва изданието.
Руските власти засега също не коментират възможния официален отказ на София от изпълнението на енергийни проекти, които са важни не само за Русия и България, но и за цяла Европа.
Гърция също изрази безпокойство след поредица от изказвания на български чиновници за необходимостта от преразглеждане на стратегическите енергийни проекти.
За да не допусне парализирането на важни за Русия проекти, Москва ще бъде принудена да направи сериозни отстъпки и допълнителни разходи, чиито размер все още не е известен и ще зависи от степента на упорството на София, отбелязват руски експерти.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150