EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

Морска гара „Бургас” готова за октомври

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Морска гара „Бургас” готова за октомври

mail11:15 | 09.04.2013прегледи 1470 коментарикоментари 0


Новият пътнически терминал на морската гара на Бургас, както и реконструкцията на цялага гара ще бъдат готови до края на лятото, като през октомври тя ще посрещне 6 луксозни лайнера, съобщава община Бургас. Това са лайнери на три от най- известните круизни компании: Royal Caribbean, Princess Cruises, P&O Cruises,обясниха от ръководството на порта.
Максималните параметри на най-големия кораб м/к Celebrity Constellation са - дължина 294 м,газене 8м, 2000 пасажера на борда и 1500 екипаж.
Сградата на Морска гара със заведението за хранене ще бъде разположена по протежението на кея на 18 метра от морето.Състои се от модули 1, 2 и 3.
В първия модул ще има зала "Заминаващи" с директен вход от вън. Заминаващите ще преминават през метал-детектор, проверка, митница и паспортна проверка, след което ще се качват на второто ниво с асансьори, достъпни и за хора с увреждания,за да преминат към акостиралия кораб.Във вторият модул ще има заведение за хранене на два етажа и междинно ниво, което е функционално отделено от Морската гара и няма да се ползва от пътниците.В модул 3 пристигащите ще слизат от акостиралия кораб на второ ниво, откъдето ще бъдат привеждани към партерното ниво за митническа и паспортна проверка.
Осигурени са 24 паркоместа за леки автомобили на север от сградата в Зона "Морска гара" и 41 паркоместа за леки автомобили на юг от сградата на Морска гара, които ще се ползват от граждани.Предвидени са и 12 паркоместа за изчакващи автобуси в зоната и нов обществен паркинг.
Възложител на проекта "Морска гара" Бургас е Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура".
Кметът на града Димитър Николов, бившият председател на Комисията по транспорт и съобщения в 41-о НС Иван Вълков и изп. дир на Пристанище Бургас Диян Димов инспектираха терена до старата кейова стена, където се изгражда новият пътнически терминал.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg