EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

"Монтюпе" в Русе разшири базата си

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Монтюпе" в Русе разшири базата си

mail08:00 | 19.09.2013прегледи 785 коментарикоментари 0


Инвестицията на френския завод за производство на автомобилни части "Монтюпе" в България ще бъде над 100 млн.евро, съобщи изпълнителният директор Микаел Бризон.

Бризон присъства на откриването на изложба фотографии на Сила Гринбърг, с която се отбелязва разширяването на компанията. На 21 септември ще бъде прерязана лентата на третото хале в Русе, като за церемонията се очаква и министърът на икономиката Драгомир Стойнев.

Предприятието, което се намира в Индустриалния парк в Русе, ще се разшири с над 50 процента и ще достигне площ от 30 000 кв.м. Общият брой на работещите ще се увеличи с още 300 души, като заводът ще осигурява работа на 1000 души. Новото хале ще произвежда автомобилни части за "Рено", които ще се доставят в Турция, и за "Волво", които ще се изпращат в Швеция.

Според Микаел Бризон насърчаването на чуждестранните инвеститори у нас трябва да става с подкрепата на общините и държавата. Това е рецептата за успеха на фирмата в България и разрастването й. Той сподели, че идеята е да се развива завод, в който да работят хора от региона. Затова се инвестира много в обучението и развитието на персонала. "Когато пристигнах през 2008 г., 80 % от екипа мениджъри беше от Франция. Днес този процент е под 25 на сто", каза Бризон.

"Монтюпе" е един от най-големите френски инвеститори в България, като производството й е свързано с автомобилни части и най-вече цилиндрови глави за двигатели за "Ауди", "Рено", "Пежо", БМВ, "Волво". Компанията е ежегоден спонсор на Международния фестивал "Мартенски музикални дни" и подкрепя редица културни събития в града заедно с кандидатурата на Русе за Европейска столица на културата през 2019 г. /БГНЕС


Тагове: Русе, Монтюпе
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg