EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Моловете – недостиг, а не бум според експерти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Моловете – недостиг, а не бум според експерти

mail13:30 | 18.03.2011прегледи 896 коментарикоментари 4


Едва 10 см е обемът на търговските площи, който се пада на един човек в България, пресметна Иван Велков, управител на “Райфайзен имоти” по време на форум за строителство и имоти MySuccess.
За сравнение в Западна Европа на човек се пада по 20 см търговска площ. Според Велков данните показват, че у нас моловете не са чак толкова много, напротив – има недостиг. Единственият проблем, който той вижда в ситуацията в България, е, че липсват ентусиазирани крайни потребители.
„Има инвеститори, които наистина все още смятат, че има недостиг на търговски центрове в България или пък са убедени, че могат да направят по-добри, по-качествени молове и така да привлекат клиенти", коментира Сергей Койнов, изпълнителен директор на Forton International. По тази причина според него предстои да видим още по-добри проекти.
Борислав Стоянов от консултантската компания “РеЕкзе” също смята, че моловете у нас не са много, като посочи, че проблемът е в тяхното управление. Експертите са единодушни, че маркетирането на молове не е достатъчно, ако продуктите и стоките в тях не отговарят на търсенето и покупателната способност на населението.
„Почти е изключено някой от съществуващите търговски центрове да затвори”, смята Иван Велков. Според него обаче в градовете извън София нещата ще се решават в движение.
Въпреки опасенията, че заради големия брой молове постепенно ще изчезнат търговските улици, специалистите успокоиха, че това няма да се случи. Те дадоха за пример западноевропейските столици, където главните търговски улици са по-атрактивни дори от моловете./Human Capital/

 


Тагове: мол, бум, недостиг
 
Коментари
 
Алегро - 18-03-2011 г. 16:14:07

Търговците в моловете са пред фалит или направо фалирали, най добре знаят от банките колко са задлъжняли към тях търговците...може да си пишат всичко, разни експерти на банки, управители на молове и платени журналисти, но истината е плачевна...защо никой не пита собствениците на магазини как продават, как се оправят въобще?! Ще има сериозен отлив на търговци от моловете, потреблението на населението в София е нищожно, не отговаря по никакви критерии като доходи, за толкова молове. Инвеститорите сами ще си вкарат автогол с прекомерното застрояване, поредния балон който издиша...Търговци, спасявайте се , затваряйте магазините в моловете,докато не сте затънали до ушите в дългове , точно от тия експерти по горе, защото после точно те ще ви дадът на съдия изпълнител или на фирма за събиране на дългове и тежко ви тогава!

ФИЛИП - 18-03-2011 г. 17:21:17

За съжаление , както е казал народа , тя тая работа не е като оная работа...не става всичко да се мери в сантиметри. Да продължа с мислен експеримент хипотезата на автора на статията. Че тук на всеки имало по 10см. , а в западна Европа-по 20см.Сега да вземем един българин и един западняк непосредствено след получаване на заплатата.За българина да я обърнем в евро. Ако всеки от двамата си нареди наличните пари на полагащите му се сантиметри , къде според вас ще е по-висок специфичния "параметър" евро/см? Този "параметър" всъщност определя покупателната способност. А що се касае до дълбокомисления извод , че (цитирам): "маркетирането на молове не е достатъчно, ако продуктите и стоките в тях не отговарят на търсенето и покупателната способност на населението." - това всеки можеше да им го каже веднага и безплатно.

Йоско - 18-03-2011 г. 19:23:11

Търговци, махайте се от моловете, бързо...ама много бързо...ще го закъсате...фалит ви очаква...дори и неустойки да плащате, няма да затънете толкова, колкото ако останете...

Ангел - 18-03-2011 г. 19:26:10

Не виждате ли че фалирате в тия молове, те не са 2, а 7 и още се строят. Няма вече търговия там!

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1060