EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Модерна булб турбина в Своге

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Модерна булб турбина в Своге

mail15:30 | 11.08.2011прегледи 6522 коментарикоментари 0


Първата от трите булб турбини, които са сред едни от най-големите, произвеждани някога, вече пристигна в България. След като премина през древния римски град Трир (Тревири, Германия), където събитието беше отразено на цяла страница в местния печат, шлепът пропътува разстоянието до град Регенсбург по река Мозел. В пристанището на града, турбината беше пренатоварена на нов шлеп и така достигна до Русе и в последствие до Белене.
До няколко дни предстои турбината да бъде доставена до МВЕЦ Церово, община Своге, където ще бъде монтирана.В проектирането на съоръжението взеха активно участие инженерите на ВЕЦ Своге, които на база своя технически опит, дадоха важни съвети и насоки на германските производители от HSI, от които се очаква да се погрижат за оптималния монтаж и по-ефективно управление на турбината. Това е първата турбина, която ще бъде монтирана на Балканския полуостров. Тя е уникална по своя метод на конструиране и работа. При проектирането на трите булб турбини, за първи път са заимствани технологии от ветрогенераторните турбини, което позволява по-висок КПД на работа. ВЕЦ Своге АД е дружество, учредено на база публично-частно партньорство между Община Своге и ПВБ Пауър България АД.
Изпълнителният директор на ВЕЦ Своге АД и ПВБ Пауър България АД, акад. Пламен Дилков, проследи механичните и електрическите функционални тестове, които бяха проведени през последните няколко седмици в заводите на HSI в град Трир.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3886