EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Мобилните оператори залагат на софтуерните приложения

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Мобилните оператори залагат на софтуерните приложения

mail13:00 | 23.08.2010прегледи 760 коментарикоментари 0


Мобилните оператори очакват свалянето на софтуерни приложения да се превърне в техният най- голям източник на доходи на територията на развитите пазари през следващите три години, съобщи Financial times. Намеренията на мобилните оператори са да таксуват доставчиците на тези приложения за преференциален достъп до техните мрежи, което, от друга страна, повдига въпроси за неутралността на мрежата.
Доминиращото мнение на ръководни кадри от мобилни оператори, анкетирани от Economist Intelligence Unit, е че приходите от гласови  услуги, които формират приблизително 70 % от общите приходи, ще бъдат измесени от тези на свалянето на софтуерни приложения през 2013 г.
Много от анкетираните изразяват загриженост около навиците на потребителите - около социалните мрежи, свалянето на видео файлове и игрите в мрежа, което ще бъде свързано с известни инвестиции за използването на данните.
„Мобилните оператори се фокусират отново върху идеята, че съдържанието управлява,” коментира Наташа Гууд, партньор в Freshfields Bruckhaus Deringer, адвокатска компания, сътрудник на проучването.
„Водещият въпрос сред мобилните оператори е доколко е възможно да се възползват от печалбата при доставката на мобилните услуги,” допълва още Гууд.
55 % от представителите на операторите са на мнение, че би трябвало да има такса за определен тип е-трафик. Други 38 % от анкетираните са против и подкрепят действащия в момента модел.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg