EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Мобилна приемна на президента във Варна

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Мобилна приемна на президента във Варна

mail15:15 | 13.07.2012прегледи 523 коментарикоментари 0


За час и половина повече от 20 граждани на Варна и областта успяха да разговарят с президента Росен Плевнелиев по време на посещението му в първата мобилна приемна на Администрацията на държавния глава, която отвори врати в Морската столица. За три дни мобилната приемна прие над 70 молби и жалби на граждани. „Основната цел на изнесените приемни на президентската институция е да бъде по-близо до гражданите и директно да помага за решаването на техните проблеми”, заяви президентът Росен Плевнелиев.
Сред основните проблеми, за които хората потърсиха съдействие от Администрацията на Президента, бяха застрояването на зелените площи в Морската столица, некоректни сметки на граждани от доставчици на обществени услуги, индексирането на доходите от пенсии и други.
Президентът се срещна и с близки на загиналите моряци от потъналия през 2004 г. в Босфора кораб „Хера” и беше запознат с проблемите на български моряци, които се намират на кораби, задържани в различни точки на света.
Варненци потърсиха и съдействието на държавния глава за кандидатурата на града за Европейска младежка столица през 2015 година.
Президентът Плевнелиев подчерта, че всички представени в писмен вид молби и жалби до президентската институция ще бъдат обработени в срок. Държавният глава отново посочи, че на страната ни са нужни работещи институции и призова гражданите да се въздържат от корупционни практики при решаването на проблемите си.
От 22 януари 2012 година до момента в дирекция „Канцелария” в Администрацията на президента са постъпили около 4700 молби, жалби, сигнали, декларации, отворени писма, петиции, предложения и устни искания на граждани. Молбите и жалбите, свързани с правомощията на държавния глава по опрощаване на несъбираеми държавни вземания, предоставяне и отнемане на българско гражданство, помилване и предоставяне на убежище, се разглеждат от комисиите в Администрацията на президента.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1047