EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Мобилен селски магазин в община Ловеч

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Мобилен селски магазин в община Ловеч

mail07:10 | 16.02.2021прегледи 694 коментарикоментари 0


Мобилен магазин ще обслужва селата в община Ловеч, в които няма търговски обект. Това съобщи на БТА кметът Корнелия Маринова.
По думите й, практика на общината е да сключва договор с Районната потребителна кооперация "Стратеш" за доставка на хляб и други стоки. За седем от 34-те населени места в общината администрацията получава субсидия от републиканския бюджет. Тя е за населени места до 500 жители, които са планински и с малобройно население. Субсидията е изчислена на базата на две зареждания през седмицата и е разчетена за тази година на 4950 лева. Оказва се, че за някои от населените места ще трябва да бъде удължен единият маршрут, за което ще са нужни още около 2500 лв., които ще бъдат заложени в бюджета на общината, посочи кметът.
"Стратеш", за да изпълнява двата маршрута по договор: Ловеч - Абланица - Лешница - Българене, и Ловеч - Сливек - Горно Павликени - Къкрина - Деветаки - Умаревци, е купила нов бус, отговарящ на всички изисквания, оборудван като мобилен магазин.
Мобилен магазин, но от друг доставчик, е осигурен и за село Стефаново. Нерешен единствено остава проблемът за селата Дъбрава и Изворче, където се доставя само хляб.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg