EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

МО отрича за договор между България и МиГ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МО отрича за договор между България и МиГ

mail07:35 | 16.02.2017прегледи 1181 коментарикоментари 0


България е подписала с Руската самолетостроителна корпорация "МиГ" договори за ремонт на свои изтребители от тази марка, съобщи генералният директор на РСК "МиГ" Иля Тарасенко, цитиран от ТАСС. Тарасенко каза пред агенцията на изложението "Аеро Индия - 2017", че "България не се е отказала от ремонта на нашите самолети. "Ние подписахме в края на миналата година редица споразумения, договори с военновъздушните сили на България. Затова си сътрудничим с тях", заяви още шефът на РСК "МиГ" пред ТАСС.

Българските министерства на икономиката и на отбраната ще предприемат всички необходими действия за ремонта на авиационната техника на Българската армия, включително и МиГ-29 на територията на държавния военно-ремонтен завод „Авионамс“. Това ще стане възможно след получаването от Русия на съответните разрешения. Това предложение е било обсъдено на работно заседание, на което са присъствали министърът на икономиката от временното правителство на България Теодор Седларски, предаде Black Sea News.
Предприятието е единственото намиращо се извън Русия, което може да ремонтира граждански и военни хеликоптери МИ-8 и МИ017, а също самолети МиГ и СУ. През август 2016 г. той бе изкупен от правителството на страната. В момента в завода се извършва ремонта на 36 хеликоптери на НАТО. При посещението си на обекта министъра обеща да подкрепи развитието на предприятието и да предостави финансиране, което да помогне при приключването на въпросните ремонти.
Било е обсъдено предложението за съвместно сътрудничество с РСК МиГ. „В предприятието го има изцяло необходимо оборудване за провеждане на ремонтно-възстановителни дейности на авиационна техните руско производство, която в момента е експлоатирана от ВВС на България“, подчерта Седларски.

Министерството на отбраната не е сключвало договор с РСК "МиГ" за ремонт на български самолети МиГ-29. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.
Във връзка с разпространена информация в медиите днес за това, че България е подписала в края на миналата година договори с руската самолетостроителна корпорация "МиГ" за ремонт на свои изтребители от МО разпространиха уточнение. В края на 2016 г. Министерството на отбраната не е подписвало договор с руската самолетостроителна корпорация "МиГ" за ремонт на български самолети МиГ-29, които са на въоръжение във Военновъздушните ни сили, е посочено в съобщението. През 2016 г. в Министерството на отбраната са проведени процедури по Закона за обществените поръчки (ЗОП), на основание на които са сключени три договора за експлоатацията на самолети МиГ-29. Това са договор за "Извършване на доставка на двигатели РД-33, сер. 2, за самолет МиГ-29"; договор за "Извършване на доставка на кутии на самолетните агрегати КСА-2 от комплектацията на самолети МиГ-29" и договор за "Извършване на доставка на резервни части и консумативи за самолети МиГ-29".
Изпълнител на първите два договора за доставка на двигатели и кутии на самолетните агрегати КСА-2 за самолет МиГ-29 е българската фирма "Авиостарт" ООД, а изпълнител на третия договор за доставка на резервни части и консумативи за самолети МиГ-29 е украинската фирма "Укринмаш".
Документацията за обществените поръчки, както и копия на самите договори, сключени след извършените процедури по ЗОП, са публикувани на интернет страницата на Министерството на отбраната в раздела "Профил на купувача".


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg