EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Млечни продукти с и без мляко

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Млечни продукти с и без мляко

mail09:15 | 28.05.2012прегледи 878 коментарикоментари 1


Консултативния съвет по животновъдство съгласува Наредбата за млечните продукти Консултативния съвет по животновъдство прие предложението по проекта на Наредбата за специфичните изисквания към млечните продукти. Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов информира, че Наредбата ще влезне в сила като бъде нотифицирана от ЕК до края на годината. Този срок ще бъде достатъчен и за адаптиране на преработвателния бранш към новите изисквания, допълни министърът.
По време на съвета млекопроизводители и млекопреработватели стигнаха до консенсус, като приеха следните промени:
Производителите, които искат да преминат от производство, разфасоване и преопаковане на мляко и млечни продукти към производство на имитиращи продукти (растителни мазнини), съдържащи в състава си мляко, те ще трябва да уведомят съответната Областна дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) най-малко един работен ден преди промяната. Тя ще бъде допустима веднъж на шест месеца.
Производителите, които искат да преминат от преработка на имитиращи продукти към преработка, разфасоване и преопаковане на мляко и млечни продукти може да се извършва по всяко време. За целта е нужно да се уведомят ОДБХ най-малко един работен ден преди промяната.
Наредбата ще се прилага за продукти, произведени на територията на Република България и предлагани на пазара.

 


 
Коментари
 
Янева - 26-05-2012 г. 13:31:26

Знам,че и моят глас е като другите- в пустиня.Защо не забранят със закон и после затвор всички тровещи ни по веригата. То не бяха консерванти,аспартами,палмово масло и други причиняващи ни куп болести. Кой има интерес от това?

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 903