EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Млекопроизводители не са готови за европейски стандарти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Млекопроизводители не са готови за европейски стандарти

mail19:30 | 27.08.2009прегледи 844 коментарикоментари 0


България е поискала двегодишно отлагане на въвеждането на европейските стандарти за българските производители на млечни продукти, заявиха за БТА източници от Генерална дирекция "Здравеопазване" на Европейската комисия, от чиято компетенция е този проблем.
Другия месец българското искане ще бъде обсъдено в Постоянния комитет по въпросите на хранителната верига и здравеопазването на  животните, в който са представени всички  страни членки на Европейския съюз. Очакваме комитетът да вземе
решение към средата на септември. Ако то е положително, България ще получи отсрочката. От страна на  Европейската комисия пречки няма да има, изтъкнаха източниците.
Неотдавна председателстващата Комисията по земеделие и горите в Народното събрание Десислава Танева заяви, че в момента се водят разговори с Брюксел за удължаване на срока за въвеждане на стандартите на Европейския  съюз за българските производители на млечни продукти. Това, според договора ни за приемането на страната ни в ЕС, би трябвало да стане до 1 януари 2010 , но някои български млекопроизводители още не са готови.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg