EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Младежи търсиха отговори от бизнеса и властта

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Младежи търсиха отговори от бизнеса и властта

mail15:00 | 03.08.2012прегледи 479 коментарикоментари 0


Министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев посети Областен информационен център - Бургас. Целта на посещението беше участието на министър Дончев в открит дебат на тема "Реализацията на младите хора - България или Европа", организиран от Областен информационен център (ОИЦ) - Бургас. Срещата беше открита от кмета на Община Бургас Димитър Николов, ръководителя на Представителството на Европейската комисия в България Зинаида Златанова и други официални гости.

Кметът на Бургас подкрепи младежите относно необходимостта да се повишат възможностите за стажуване и допълни, че финансовото възнаграждение би било допълнителен стимул за младите. Бизнесът, от своя страна, също се съгласи с доводите на младежите, но ги подкани да бъдат по-инициативни и активни, за да успеят да намерят мястото си на пазара на труда.
В лицето на националната власт, Дончев предложи на учениците да се насочат към по- тясно ориентирани специалности и заяви, че на пазара на труда има дефицит на кадри в определени сфери. Министърът по управление на средствата от ЕС призова младите да работят в България, независимо къде са избрали да продължат образованието си.
ОИЦ - Бургас е създаден по проект № BG161РО002-3.3.02-00018-С0001 "Създаване и функциониране на Областен информационен център - Бургас" и е част от мрежата от 27-те Областни информационни центрове. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на оперативна програма "Техническа помощ", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg