EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Митница Свиленград под въпрос

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Митница Свиленград под въпрос

mail17:19 | 30.05.2012прегледи 828 коментарикоментари 0


Осемте служители, задържани на 2 май, ще бъдат освободени. Това обяви директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов, който представи резултатите от цялостната проверка, проведена в Митница Свиленград след акцията на МВР и Прокуратура на МП Капитан Андреево.
Предложението на Дисциплинарния съвет е наказанието да бъде наложено за уронването на престижа на Агенция "Митници", съобщиха от АМ. Административно наказание "Понижаване в ранг за срок от една година" ще бъдат наложени още на началника на Митница Свиленград, началника на МП Капитан Андреево и началника на въпросната смяна.
Освободени от заеманите длъжности са началникът на МП Капитан Андреево, началникът на смяната и началникът на отдел Митническо разследване и разузнаване в Митница Свиленград. Длъжността "началник на Митнически пункт Капитан Андреево" ще се изпълнява временно от заместник-началника на Митница Свиленград Георги Костадинов.
270 служители на Митница Свиленград са се явили на проведените през последните три дни тестове, като 17% от служителите напълно са се провалили на тях. Други 40% са издържали тестовете, но резултатите от тях показват контрапродуктивно поведение, което индикира ценностна система, възприемаща като нормален животът в лъжа. Радостното е, че всички новоназначени служители са издържали напълни тестовете, допълни Ваньо Танов.
Тези резултати не ми дават други административни възможности, каза директорът на Агенция "Митници", но ми дават възможност да изградя стратегия за това какъв екип трябва да бъде създаден и възможно ли е той да бъде създаден. В близките месеци сериозно ще бъде наблюдавана дейността на Митница Свиленград.
Вероятно предстои вземането на сериозни управленски решения, които обаче са от компетенциите на министъра на финансите, защото резултатите от проведените тестове поставят под въпрос съществуването на Митница Свиленград, коментира Ваньо Танов. Ако анализът на резултатите покаже, че не може да бъде променена ситуацията и няма човешки потенциал за това, може да се стигне до там митническите пунктове и митническите бюра на митница Свиленград да преминат в други митници. Ваньо Танов поиска оставката на заместник-началника на Митница Свиленград, който не е издържал проведения тест за интегритет. /БГНЕС

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg