EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Мистерията Сатоши Накамото = биткойн

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Мистерията Сатоши Накамото = биткойн

mail10:50 | 03.05.2016прегледи 1238 коментарикоментари 0


След няколко години на спекулации кой се крие зад псевдонима Сатоши Накамото - създателят на алтернативната валута биткойн, австралийският предприемач Крейг Райт обяви пред BBC, че той е авторът на криптовалутата.

Специалистът в областта на ковпютърните технологии е доказал твърдението с монети, които само основателят може да притежава. Сред доказателствата са и криптографските ключове, които са използвани в ранната фаза на разработката на биткойн. За тях неоспоримо се знае, че са свързани с биткойни, които са били разработени от Накамото. Райт е представил и блоковете с биткойн, които са използвани за първата трансакция с крипотвалутата през 2009 г.

BBC отбелязва, че членове на Bitcoin Foundation също са потвърдили заявеното от Райт. «Аз изиграх главната роля, но ми помагаха и много други хора», казва австралийският предприемач с японски корени. Той съобщава също така, че освен показаните доказателства, ще представи по-късно и други, които ще позволят на всеки желаещ да провери достоверността на заявеното, че Райт и Накамото са едно и също лице.

Разплитането на дълго пазената тайна започва декември 2015 г., когато полиция обискира дома и офиса на Райт, след като списанието Wired съобщи, че той е вероятният създател на криптовалутата и притежател на милиони долари, номинирани в биткойни. Спорд оценки на други медии, като The Economist, Райт притежава 1 млн. биткойна, оценени на близо 460 млн. долара.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1955