EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Минната индустрия акцент на панаирa в Пловдив

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Минната индустрия акцент на панаирa в Пловдив

mail13:30 | 27.09.2010прегледи 685 коментарикоментари 0


Минната индустрия е акцент на есенното издание на панаира през тази година. Мястото на страните от региона в европейския добив и преработката на минерални суровини, възможностите за инвестиции в сектора, стратегиите за излизане от кризата и осигуряване на траен и стабилен растеж са сред основните теми на двудневна международна конференция под патронажа на МИЕТ. Конференцията ще бъде открита от заместник-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Марий Косев, съобщиха от пресцентъра на министерството на икономиката, енергетиката и туризма.
Минната индустрия формира 5% от БВП в България. В нея са заети 30 000 души, а чрез свързаните отрасли - 120 000 души.
По време на 66-то издание на есенния технически панаир в Пловдив ще бъдат представени над 70 иновативни продукта от областта на машиностроенето, автомобилостроенето, енергетиката, транспорта, информационните технологии, електрониката и електротехниката, строителството, химията, екологията и други.
Разработването на иновативни продукти с висока добавена стойност съвпада и с един от основните приоритети в работата на МИЕТ. Насърчаването на иновациите е във фокуса на проекта за нова икономическа стратегия, разработен от МИЕТ, който бе представена за общественно обсъждане.
За 9-ти път в рамките на панаира ще бъде проведен Автомобилен салон Пловдив, на който 30 компании от 16 държави  ще представят 40 марки автомобили.
66-то издание на Международния технически панаир в Пловдив ще открие началникът на политическия кабинет на министър Трайков - Милена Ценова. През тази година в панаира участват повече от 1500 компании от 41 държави.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg