EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Минко Герджиков начело на Гръцкия бизнес съвет

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Минко Герджиков начело на Гръцкия бизнес съвет

mail13:40 | 28.10.2011прегледи 1387 коментарикоментари 0


Бившият заместник кмет на София по „Финанси и икономически дейности” Минко Герджиков бе избран за изпълнителен директор на Гръцкия бизнес съвет в България. Герджиков ще ръководи усилията на организацията за развитието на бизнес отношенията между България и Гърция.
Гръцки бизнес съвет в България /ГБСБ/ е частна, неправителствена организация с нестопанска цел. Тя има над 200 члена. Основната й задача е да осъществява контакти и обмяна на информация между фирмите-членове и голям брой фирми партньори и институции в България, Гърция и Кипър.
Минко Герджиков дълги години е ръководил стокообмена в търговското представителство на България в Атина. Той е оглавявал и дирекция "Югоизточна Европа" в Министерството на търговията и външноикономическите отношения.
Герджиков има магистърска степен по "Финанси и кредит" от Университета за национално и световно стопанство (УНСС), София. Специализирал е "Застраховане на външно-търговската дейност" в УНСС. Работил е за "Булстрад" АД до 1985 г., след което е назначен за експерт по търговски отношения с Гърция в Министерството на външната търговия. През 1997 г. заема длъжността заместник-министър на търговията и външноикономическите отношения. До 2002 г. Герджиков е търговско-икономически съветник в българското посолство в Атина. Между 2002 и 2003 г. той е назначен за съветник международни проекти към Министерството на регионалното развитие и благоустройството. От края на 2003 г. до 2011 г. заема длъжността заместник-кмет на Столична община по "Финанси и икономически дейности".сп.Human Capital


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg