EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Министър Петкова с писмо до "Росатом"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Министър Петкова с писмо до "Росатом"

mail15:20 | 09.08.2016прегледи 1183 коментарикоментари 1


Министърът на енергетиката Теменужка Петкова е изпратила писмо до генералния директор на Държавната корпорация за атомна енергия на Руската Федерация "Росатом" Сергей Кириенко за определяне състава на работната група, свързана с проекта "Белене". Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на енергетиката.
От българска страна в групата ще участват изпълнителните директори и експерти от "Български енергиен холдинг" ЕАД и "Националната електрическа компания" ЕАД. Министър Петкова е отправила покана към руската страна да посети България в периода от 15 до 30 август тази година, за да продължат детайлни разговори по сътрудничеството в ядрения сектор.
Българската и руската страна създават съвместна работна група, която да разгледа възможните варианти по проекта "Белене" след решението на международния арбитраж в Женева, посочват от министерството. Експертите ще обсъдят в детайли взаимоизгодните и за двете страни опции по проекта "Белене" и ще предложат решение в най-кратки срокове.


Тагове: Росатом, писмо
 
Коментари
 
Чудя се - 09-08-2016 г. 15:30:27

Чудя се, това ли уговориха ББ и ВП по телефона, защото "ще предложат решение в най-кратки срокове", без Путин да има такова, защото ние не можем да имаме.

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg