EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Министерско струпване във Варна

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Министерско струпване във Варна

mail11:15 | 15.08.2012прегледи 596 коментарикоментари 0


Министър-председателят Бойко Борисов днес е във Варна по случай Деня на града - християнският празник Успение Богородично. В програмата на премиера са включени посещение на новостроящия се храм „Св. Прокопий Варненски” и откриване на разширението на ЦДГ № 8 „Христо Ботев“, благодарение на което се осигуряват нови места за 180 деца.
След това премиерът ще пусне в експлоатация реконструирания участък на бул. „Ген. Колев“ и околното пространство. Общата стойност на проекта за подобряване на физическата среда в община Варна е 4 475 860 лв. Извършените дейности са финансирани по Оперативна програма „Регионално развитие“.
По-късно през деня министър-председателят Борисов ще открие многофункционалната спортната зала на Първа езикова гимназия в града. Залата е изградена на принципа на публично частното партньорство. Нейната застроена площ е 1389 кв. м. Инвестицията е в размер на 1 869 420 лв.
Премиерът ще присъства и на съвместното учение на ВМС и ИА „Морска администрация” по търсене и спасяване на море. По време на учението ще бъде разиграна ситуация, при която двама души са скочили от борда на бедстващ кораб по време на влошаващи се метеорологични условия. В операцията по тяхното спасяване ще се включат катери на Морска администрация и вертолет тип „Пантер” на ВМС. На учението ще присъстват също министърът на отбраната Аню Ангелов и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.
Във Варна е министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Тя ще се включи в откриването на обновена градска среда. Проектът се финансира от Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013г. и е на обща стойност около 4.7 млн. лева.
Утре, 16 август, премиерът Бойко Борисов заедно с министъра на здравеопазването Десислава Атанасова ще открие нов скенер в МБАЛ „Св. Анна” в град Варна.
Компютърният томограф е закупен благодарение на финансова субсидия от Министерството на здравеопазването, в размер на 1 200 000 лв. Апаратът е ново поколение, с възможност за много по-бърза и точна диагностика, което допринася за по-ранното откриване и по-ефективното лечение на редица заболявания. Притежава възможност за виртуална ендоскопия, диагностика на туморни формации на белия дроб, програма за елиминиране на костни и мастни структури при диагностика на туморни процеси и др.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4149