EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Милиардери без дипломи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Милиардери без дипломи

mail10:30 | 11.11.2011прегледи 1015 коментарикоментари 0


Университетската диплома се приема като условие за постигане на успех. Редица известни хора на изкуството и водещи мениджъри обаче са прекъснали образованието си и след това стават истински успешни в своята област, съобщава в. "Ханделсблат".
Ричард Брансън е пример за много млади предприемачи. Той изгражда конгломерата Virgin Group, обединяващ множество компании, включително радио, авиокомпания и фитнес студиа. Брансън, който страда от дислексия, напуска училище на едва 16 години.
Майкъл Дел е друг пример за предприемач. Той основава една от най-големите компютърни компании в света и също напуска университета преди да завърши. Dell започва подготовка за медицинско образование в университета на Тексас, но на 19 години се отказва, предпочитайки да се концентрира върху бизнеса си.
Лейди Гага е сред процъфтяващите звезди на американската поп музика. Истинското й име е Стефани Джоан Анджелина Германота. Факт, който може би мнозина не знаят, е, че певицата посещава университета в Ню Йорк, където учи за професионален автор на песни. На 19 обаче решава, че се е образовала достатъчно и през 2005 година прекъсва следването си.
Режисьорът Джеймс Камерън е сред най-успешните филмови творци в Холивуд. Студентският му живот започва със следване по физика във Фулъртън, Калифорния. Той обаче не се чувства "на ти" с числата и на 20 години прекъсва, насочвайки се след това към киното.
Творбите на Уолт Дисни карат очите на децата да светят. Роденият през декември 1901 година Дисни посещава гимназия в Чикаго, която напуска след само една година. Създадената от него компания днес е един от най-известните медийни концерни в света.
Когато Стив Джобс почина, светът потъна в скръб. Предприемачът бе легенда в Силициевата долина. Той обаче също е сред знаменитостите, прекъснали образованието си. През 1972 започва да следва в Орегон, но издържа само един семестър. Тогава младежът просто е твърде непостоянен, идва бос на лекции, живее като хипи.
Саймън Кауъл е познат на телевизионните зрители най-вече във Великобритания и САЩ. Той е абсолютен "мултиталант", работи като продуцент и автор на сценарии, предприемач и актьор. В училище е далеч по-малко успешен и напуска интерната на 16-годишна възраст.
Създателят на Microsoft  Бил Гейтс също напуска университета. През 1975 година 19-годишният младеж посещава Харвард, но предпочита да се посвети изцяло на компанията си. Университетът все пак никога не го забравя и през 2007 година му
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg