EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

МЗХ публикува изменения в ЗПЗП

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МЗХ публикува изменения в ЗПЗП

mail12:07 | 28.04.2016прегледи 2549 коментарикоментари 0


Министерство на земеделието и храните публикува, на официалната си интернет страница, за обществено обсъждане проект на измененията в Закона за подпомагане на земеделските производители (ЗПЗП). Промените в закона са свързани с новите правила за прилагане на схемата за държавна помощ „Помощ под формата на намаление на акцизната ставка на газьола, използван в първично селскостопанско производство“.

В предложението се описва механизмът за предоставяне на държавна помощ под формата на отстъпка от акциза върху газьола използван за механизирани дейности в първичното селскостопанско производство. Предвижда се помощта да бъде отпускана под формата на парични средства (възстановяване на част от стойността на акциза), а не както досега – под формата на ваучери за гориво. Облекчава се и процесът по кандидатстване за помощта и намаляване на административната тежест и разходите за бизнеса. С промените се предвижда земеделските стопани да подават заявление за кандидатстване еднократно и да получават помощта наведнъж. Отпада и задължението за водене на дневник – максималното количество гориво, което ще подлежи на подпомагане ще се определя на база на методика с разходни норми.

Средствата, необходими за изпълнение на поетите ангажименти към земеделските производители за прилагането на помощта, са взети предвид при съставянето на Закона за държавния бюджет за 2016 г.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg