EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Метростанция Модерно предградие + инфографика

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Метростанция Модерно предградие + инфографика

mail06:55 | 13.10.2017прегледи 22964 коментарикоментари 0


В четвъртък Столичният общински съвет гласува старт за изграждане на първата метростанция с 51% частно съфинансиране. Метростанция Модерно предградие бе частично построена през 2003 г. заедно с трасето към метростанция Обеля. Намира се на бул. Панчо Владигеров до жп линията София - Калотина.

Американски инвеститор предлага да се изгради спирка на столичното метро между вече съществуващите на бул. „Сливница" и квартал „Обеля". Появата на още една станция ще струва близо 24 млн. лева. Инвеститорите ще предоставят 51% от сумата, останалата част ще трябва да плати Столична община.

Станцията ще бъде готова през 2020 година и от нея ще се възползват нови 8 хиляди пътници, показват изчисленията на Столична община. Сдружението "Спаси София" подчертава, че изграждането на метростанция Модерно предградие ще позволи разделянето на дългата и пресичаща сама себе си М2 на две отделни, самостоятелни метро линии. Това означава, че за пътуващите с метрото в ж.к. Надежда и Лозенец интервалите между влаковете ще се намалят.

Иначе, интересът на американските инвеститори към този район е от преди няколко години, когато те придобиват земи между кварталите „Люлин" и „Обеля". Желанието им е освен жилищни сгради, да се изградят още болница, църква и училище.

Освен спирка на метрото, ще бъде изградена и жп гара. Нейната стойност е 17 млн. лева, а от НКЖИ обещават, че тя ще е факт до 2020-а година.

Визуализации: Спаси Метрото


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4134