EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Меркел създава 100 хил. работни места за бежанци

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Меркел създава 100 хил. работни места за бежанци

mail14:36 | 18.04.2016прегледи 728 коментарикоментари 0


План на канцлера Меркел предвижда създаване на 100 000 работни места за кандидати за убежище, предаде ДПА.  Той е част от договорен с коалиционните партньори пакет от мерки за борба с тероризма и за интегриране на бежанците в страната.  
След маратонско нощно заседание Християндемократическият съюз, Християнсоциалният съюз и левоориентираните социалдемократи одобриха 6-страничен документ, който трябва да стане основа на бъдещия закон за интеграцията.
Меркел нарече закона, който ще бъде внесен за одобрение в парламента на 24 май, като исторически. В него е предвидено да има списък от санкции срещу кандидати за убежище, които отказват да предприемат конкретни стъпки към интегриране в германското общество. Премиерите на 16-те германски провинции ще обсъдят предложения закон на среща следващата седмица.
ДПА припомня, че само през миналата година в Германия влязоха около 1 млн. бежанци, бягащи от войните и бедността в Близкия изток и Африка.
Планът за действие срещу тероризма включва отделянето на повече средства и ресурси за силите за сигурност в страната, както и нови рестрикции върху предплатените карти за мобилни телефони, които в миналото са били широко използвани от терористи при атаки в други части на света. Меркел и коалиционните партньори са се споразумели също за мерки, които да позволят на германските разузнавателни служби да разменят информация с колегите си от тайните служби в чужбина, най вече от Европа и НАТО.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg