EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

Меркел предупреди Русия за трета фаза

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Меркел предупреди Русия за трета фаза

mail15:15 | 21.03.2014прегледи 999 коментарикоментари 0


Германската канцлерка Ангела Меркел заяви, че на Русия може да бъдат наложени икономически и търговски санкции в случай на по-нататъшно изостряне на украинската криза, предадоха ИТАР-ТАСС и Ройтерс.
"Готови сме да пристъпим към трета фаза, ако ситуацията в Украйна се изостри още повече. Става въпрос за икономически санкции и ние поискахме Европейската комисия да свърши подготвителна работа за евентуални икономически санкции", каза Меркел след първия ден на срещата на върха на ЕС в Брюксел.
Тя не уточни какво има предвид под по-нататъшно изостряне на ситуацията, но неин сътрудник заяви, че санкции ще бъдат наложени, ако руски войски навлязат в Източна Украйна. По думите на Меркел евентуални санкции може да включват ограничения за продукти от Крим. Френският президент Франсоа Оланд заяви, че сред 12-те нови
имена, добавени към списъка на санкционираните от ЕС лица, има руснаци и кримчани. С тях общият брой на лицата в списъка достигна 33 и по думите на Оланд много от тях се припокриват с хората, на които САЩ наложиха подобни санкции. "Ние добавихме 12 души в съгласуваност с американците", каза той. Литовската президентка Далия Грибаускайте заяви, че ЕС следва САЩ. "Вече е време да се прицелим към близкото обкръжение на (руския президент Владимир) Путин", каза тя.

 


Тагове: Меркел, Русия
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg