EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Меркел настоява за граници на пазарите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Меркел настоява за граници на пазарите

mail13:10 | 24.11.2010прегледи 1008 коментарикоментари 0


Германският канцлер Ангела Меркел призова днес европейските си партньори да проявят смелост и да наложат "граници на пазарите", които да включат в механизма за уреждане на кризата и частните кредитори, "печелещи пари от високите лихви".
"Тези, които печелят пари от високите лихви на държавните облигации трябва също да понасят рисковете", заяви с категоричен тон Меркел, цитирана от Франс прес, в изказване пред депутатите в Бундестага, долната камара на германския парламент.
"Необходимо е "политиката да има куража" и да ги накара да споделят риска, каза Меркел.
Германия се опитва да наложи приемането на механизъм, чрез който от 2013 година държателите на държавни облигации да поемат част от разходите за спасяването на страна членка, изпаднала в затруднено положение, а не цялото бреме да се стоварва единствено върху данъкоплатците.
Германия, която е най-голямата европейска икономика и основният източник за европейския фонд за подпомагане, който бе създаден през пролетта, ще отговори "благоприятна на искането на Ирландия", каза още Меркел.
Тази помощ обаче, ще бъде обвързана с условия, "които поставят на преден план мерките, очаквани от Дъблин, за да може Ирландия да се върне на пътя на стабилизацията" на държавните си финанси, подчерта германският канцлер.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg