EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Меркел доволна от Атина

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Меркел доволна от Атина

mail10:30 | 23.02.2011прегледи 393 коментарикоментари 0


"Много похвали, малко резултати, премиерът Папандреу си тръгна от Берлин с празни ръце, единственият "подарък" за него е разсрочването на гръцкия дълг към Европейския съюз и Международния валутен фонд".Така в. "Вима" обобщава днес разговорите на германския канцлер Ангела Меркел с гръцкия министър Георгиос Папандреу в Берлин вчера.Германският канцлер не поиска нови мерки за икономии, но и не даде "подаръци", допълва вестникът. Ангела Меркел каза "да" на разсрочването на гръцкия дълг, но нерешен все още остава въпросът за лихвите и за обратното изкупуване на гръцките държавни облигации, което се предполага, че ще стане със заем от Европейския фонд за финансова стабилност, пише в. "Катимерини".
Смята се, че въпросът с разсрочването на заемите за Гърция в размер на 110 млрд. ще се решава на сесиите на върха на ЕС през март. Вестникът преценява, че германската страна е резервирана относно перспективата за намаляване на лихвата по гръцките заеми и даже била негативно настроена по отношение на възможността Гърция да получи капитали от Европейските фондове, за да изкупи обратно своите облигации.
В. "Етнос" отбелязва, че решението за Гърция ще се търси в рамките на един цялостен пакет от мерки за преодоляване на дълговата криза в ерозоната и че то ще бъде взето на сесиите през март.
Изданието обобщава, че Меркел е обвързала този пакет с удължаването на погасителния срок на гръцките заеми и че премиерът Папандреу е изключил вероятността от преструктуриране на дълга, като е предупредил, че е крайно необходимо на срещите на върха на ЕС през март да бъде постигнато споразумение и да се отправят послания към пазарите, тъй като според него ще е още по-трудно за цяла Европа.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg