EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Мениджъри на Airbus, Daimler на съд

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Мениджъри на Airbus, Daimler на съд

mail16:30 | 08.10.2014прегледи 1319 коментарикоментари 0


Германският автомобилостроител Daimler, френският конгломерат Lagardere и седем бивши и сегашни мениджъри на Airbus бяха изправени пред съда в Париж по обвинения за операции с ценни книжа, при които е използвана вътрешна информация, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.
Те са заподозрени, че са се облагодетелствали от вътрешна информация около забавянето на самолета А380 и други проблеми в Airbus.
Съдът ще разгледа какво са знаели двете компании и мениджърите, сред които и главният оперативен директор на на Airbus Джон Лийхи, за техническите проблеми с А380, когато са се отървали от акциите си през 2006 година, отбелязва ДПА. Проблемите доведоха до забавяне на доставките на А380 с най-малко шест месеца.
След първото заседание френският съд отложи делото, тъй като адвокатите на обвиняемите заявиха, че делото не може да продължи, тъй като те са били оправдани от френския борсов регулатор през 2009 година.
Daimler и Lagardere по онова време са акционери на компанията майка на Airbus - Европейски авиационен и отбранителен консорциум (EADS - ЕАДС), известен вече като Airbus Group, уточнява ДПА.
Всички обвиняеми в съда са били акционери на ЕАДС, отбелязваАП. Те са продали акции или са упражнили опции върху акции, преди да бъде съобщено публично за проблемите с А380. Лошата новина предизвика рязко поевтиняване на ценните книжа на ЕАДС. Airbus твърди, че обвиненията са безпочвени. Airbus Group като компания не е подсъдима, допълва ДПА.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg