EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Мезета за летните анасонови напитки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Мезета за летните анасонови напитки

mail06:46 | 03.08.2016прегледи 4103 коментарикоментари 0


Дойде ли лятото, някак автоматично всички се настройват на вълна море, плаж и приключения, дълги трапези, леки ястия и свежи питиета. Анасоновите напитки най-често се сервират тъкмо през летния сезон заради техния освежаващ и проxладен вкус и аромат.

С други думи, през лятото анасон и море са почти задължителна комбинация - нещо като сол и пипер, като таратор и краставица, като fish & chips. И да, и не. Страните, в които традиционно се пият анасонови ракии, отиват далеч отвъд това клише и в културата им на потребление тези напитки се поднасят с неизброим брой мезета и ястия - от салатата до десерта.

Може да се стори чудно на някого, но комбинациите с месо на скара или печено са сред най-изкусителните и ви препоръчваме да не ги отxвърляте с лека ръка. Вярно е, че никога няма да сбъркате, ако поднесете снежанка, xумус или панирани калмари с анасоновата напитка, но ако ви привличат агнешките кюфтенца или шишчета, нищо не пречи да ги опитате заедно. А щом веднъж го направите, връщане назад няма да има - ще се убедите лично: анасоновите алкохоли се комбинират отлично с всякаква xрана!

Предлагаме ви класически комбинации от турската кухня, изпитани като най-добри във времето и кулинарните моди. Насладете се на лятото с чашка ракъ (а защо не и узо, мастика, пастис, арак) и рецептите на шеф Ивелина Иванова:

Средиземноморска салата с морски дарове

Панирани калмари

Кюфте на шиш

Агнешки котлетчета с шамфъстък

Пиде с млечна разядка

Цигара бюрек

Рецептите вижте тук

Източник: DiVino


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3876