EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Медицинският туризъм - евтин, но качествен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Медицинският туризъм - евтин, но качествен

mail16:05 | 16.10.2017прегледи 8284 коментарикоментари 0


Медицинският туризъм в България има дълга традиция и затова има редица предпоставки. Дори самото пребиваване в страната само по себе си е комплексна оздравителна процедура – чистият планински въздух, прекрасните балнеологични курорти, минералните източници, качествените и натурални хранителни продукти, съчетани с уникалната природа, позволят лечението на редица хронически заболявания, коментира специализираният интернет портал Mednapravlenia.ru

Към настоящия момент медицинският туризъм в България е перспективно направление. Ако трябва да бъде направено позоваване на статистическите данни, то този вид лечение в България е 60 % по-евтин, в сравнение с останалите държави от Европейския съюз. При това професионализмът на медицинския персонал може да бъде оценен високо, предава Радио „Фокус“ в рубриката „Балкански туристически часовник“.

Благоприятният климат и древните кални и минерални извори са известни със своите лечебни свойства и отдавна привличат вниманието на здравните туристи. В България обаче със сигурност може да се спести от разходите за широк кръг медицински услуги от избелване на зъбния емайл и укрепване на венците до сериозни операции на сърцето и рехабилитационни процедури за възстановяване на мускулно-скелетната система.

Големият плюс на България е, че лечението може да се провежда в балнеоложки курорти с кални бани и минерални извори – при това целогодишно и на изгодни цени. Докато в страни като Италия се плаща средно по 70 евро на процедура, то в България пакет за едноседмичен престой с включени две-три процедури дневно излиза едва около стотина евро.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg