EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Медведев:Няма още договор за "Турски поток"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Медведев:Няма още договор за "Турски поток"

mail14:03 | 27.07.2015прегледи 1556 коментарикоментари 0


Русия очаква да бъде подписано междуправителствено споразумение за газопровода "Турски поток" след сформирането на правителство в Анкара, заяви руският премиер Дмитрий Медведев в интервю за "Радио и Телевизия Словения."
"Междуправителствено споразумение наистина засега не е подписано. Причината за това до голяма степен се крие във факта, че няма правителство / в Турция /. Нашите партньори, нашите колеги в Турция трябва да формират това правителство. Това не е лесно, като понякога показва опитът. Водим преговори с тях. Надявам се, че когато всички политически проблеми бъдат решени, когато политическият процес приключи, ще можем окончателно да се споразумеем по всички въпроси", посочи Медведев.
През декември м.г. Русия се отказа от реализирането на газопровода "Южен поток", който трябваше да мине през България, Сърбия и Унгаря, заради "неконструктивната позиция на ЕС" и реши да изгражда газопровод през турска територия.
Според Медведев проектът "Южен поток" е станал жертва на бюрокрацията в Брюксел. "Бяхме готови да го реализираме, направихме много приготовления, похарчихме дори и много пари за това, готови бяхме да започнем строителство по морското дъно, но брюкселските чиновници казаха, че не могат да се съгласят, всъщност всичко се забави, забатачи се. България не можа да се вземе решение и този проект бе погребан."
Той определи "Турски поток" като алтернатива на "Южен поток". /ТАСС

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg