EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Мега сделка Burger King&Tim Hortons

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Мега сделка Burger King&Tim Hortons

mail11:00 | 27.08.2014прегледи 1279 коментарикоментари 0


Американската верига за бързо хранене Бъргър кинг (Burger King) купува канадската верига закусвални Тим Хортънс (Tim Hortons) за около 11 милиарда долара, създавайки третата по големина компания в сектора, предаде Асошиейтед прес.  Двете вериги ресторанти обявиха, че мажоритарният собственик на Burger King - 3G Capital ще продължи да притежава мажоритарния пакет акции в новата компания, а останалата част ще бъде собственост на акционерите на Tim Hortons и Burger King.
Двете компании уточниха, че Burger King, чиято централа е в Маями, и базираната в Онтарио Tim Hortons ще продължат да работят като отделни марки, но ще имат общи корпоративни услуги. За преговорите пръв съобщи в. WallStreet Journal. Той отбелязва, че новата компания, създадена в резултат на сделката, може да бъде с централа в Канада, а не в САЩ, което ще й позволи да намали данъчните разходи. Тази практика напоследък се използва широко от американските корпорации, което предизвиква недоволството на Вашингтон, отбелязва ИТАР-ТАСС. Най-вероятно американското правителство няма да подкрепи преместването на централата на традиционната американска марка, пише WSJ, цитиран от ДПА.
Новата компания ще има 18 000 ресторанта в 100 страни, а продажбите й ще възлизат на около 22 милиарда долара. Компаниите посочват, че новата фирма би била третата по големина верига за бързо хранене в света.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg