EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

МВФ търси $250 млрд. стимули за кредити

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МВФ търси $250 млрд. стимули за кредити

mail11:40 | 19.07.2010прегледи 731 коментарикоментари 0


Международният валутен фонд проучва възможността най - рано през ноември да увеличи кредитните ресурси с до $1,000 млрд. от настоящите $750 млрд. и да изгради сигурна мрежа, която да предотврати настъпването на финансови кризи, съобщи Financial times.
Вместо да отговаря по отделно на кризи с условни пакети от заеми, МВФ иска финансиране, което да е предварително договорено и специално пригодено за отделните страни, като целта е да се охладят нервите на инвеститорите при настъпването на кризи с ликвидността.
„Един голям фонд, който може да бъде използван мащабно, е нещо, което може да предотврати настъпването на кризи,” коментира управляващият директор на МВФ Доминик Строс - Кан пред Financial Times. “Само, защото ролята на финансирането намалява, не означава, че не се нуждаем от мощен резерв за туширане на проблеми...Един фонд от $1,000 млрд. ще осигури подходящият ресурс.”
Южна Корея, която пое председателството на Г20 за тази година, също подкрепя плана на МВФ. Сеул се надява да успее да убеди страните от Г20 да подкрепят идеята на МВФ за повишаване на финансирането по време на срещата в Южна Корея през ноември. След срещата на Г20 в Лондон през 2009 г. ресурсите на МВФ бяха утроени.

 



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg