EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

МВФ оказва помощ на гръцкото правителство

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МВФ оказва помощ на гръцкото правителство

mail11:53 | 12.01.2010прегледи 659 коментарикоментари 0


Екип на Международния валутен фонд /МВФ/ днес пристига в Атина за разговори с гръцкото правителство. Целта на мисията на фонда е да бъде оказана помощ на Гърция да преодолее икономическата криза, в която се намира страната, се казва в съобщение на фонда, цитирано от гръцкия в. "Експрес".
В него се посочва, че представителите на фонда идват по искане на гръцкото правителство и ще останат една седмица в Атина, за да обсъдят съществуващите възможности за предоставяне на техническа помощ на страната през следващите месеци във връзка с извършваната реформа на пенсионно-осигурителната система, икономическата политика и преструктурирането на държавната администрации, а също и по изпълнението на бюджета.
Представител е казал, че експертите на МВФ не идват в Атина, за да обсъждат евентуално сключване на заем или за поставянето на Гърция под някаква форма на надзор, а за да направят точно обратното, да консултират гръцката страна за това как да направи по-ефикасни предприетите от нея мерки за оздравяване на икономиката, които вече бяха огласени, а и такива, които трябва да бъдат взети в бъдеще, отбелязва вестникът.


Тагове: Гърция, МВФ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg