EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

МВФ деблокира 1 млрд. евро за Босна и Херцеговина

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МВФ деблокира 1 млрд. евро за Босна и Херцеговина

mail14:15 | 10.07.2009прегледи 4803 коментарикоментари 0


Международният валутен фонд (МВФ) деблокира заем на стойност над 1 милиард евро за Босна и Херцеговина след забавянето му заради опасения на международната финансова институция, свързани с програмата за реформи на страната, предаде Франс прес.
"Изпълнителният съвет на МВФ одобри стен-бай споразумението за три години за Босна и Херцеговина", предаде БНР. Целта на заема е да помогне на страната да преодолее световната икономическа криза.
Първият транш от около 200 милиона евро ще бъде незабавно предоставен на разположение, а останалите ще бъдат обект на тримесечни нови анализи, се допълва в комюникето на Фонда.
Споразумението за този заем бе подписано през май от Босна и МВФ, но Фондът поиска от страната намаляване на държавните разходи с над 300 милиона евро.
Среща на изпълнителния съвет, насрочена за 29 май, бе отложена от шефовете на Фонда с мотива, че Босна не е изпълнила всички критерии. Вчера заместник -управляващият директор на МВФ Такатоши Като изрази задоволство от усилията за реформа, които полага босненското правителство.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg