EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Масирани проверки на таксита

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Масирани проверки на таксита

mail18:00 | 23.07.2012прегледи 630 коментарикоментари 0


Засилени проверки на автобусите и такситата в Черноморските курорти са извършвали екипите на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” през почивните дни. Целта им са безопасността на гражданите, както и ограничаването на опитите за спекулации и измами.
В края на седмицата масираните проверки са били съсредоточени в Черноморките курорти в областите Бургас, Варна и Добрич и са продължили до полунощ. Проверени са и 240 таксиметрови автомобила. Съставени са 42 акта за нарушения, като най-често срещаните са извършване на таксиметрова услуга без да е включен апарата, техническа неизправност (износени/разкъсани гуми, неизправни светлини), липса на удостоверение за водач на лек таксиметров автомобил, неиздаване на фискален бон и др.
През почивните дни екипите на Автомобилна администрация са направили и 345 проверки на автобуси в курортите и по основните пътни артерии към Черноморието. Съставени са 48 акта, а най-честите нарушения са неиздаване на разписка за багаж, технически неизправности (износени, разкъсани гуми, неизправна спирачна система, неизправни светлини и др.), неспазване на времето за почивки и др.

 


Тагове: проверки, такси
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg