EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Масирани проверки за виното

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Масирани проверки за виното

mail16:45 | 26.07.2012прегледи 599 коментарикоментари 0


Изпълнителна агенция по лозата и виното (ИАЛВ) предприема серия от масирани проверки на винарски предприятия и търговски обекти съвместно с Комисията за защита на потребителите за нередности по отношение на производството, получаването, преработката и търговията на гроздето, предназначено за производство на вино, на вина и винен оцет, на продуктите, получени от грозде и вино, както и контролът на лозаро-винарския потенциал.

Проверява се произхода и съдържанието на продуктите, както и документацията съгласно изискванията на Закона за виното и спиртните напитки. От началото на летния сезон са засилени проверките по Черноморието и най-вече към хотелите предлагащи пакетите „all inclusive”.

Екипи на КЗП и ИАЛВ, както, инспектират производствени и търговски обекти предлагащи вино. Проверяват се винарски предприятия и хотели за установяване на качеството на продуктите.

ИАЛВ ще продължи масираните проверки, като приема и сигнали за установени нерегламентирани продажби на вино на територията на страната. Нарушителите се санкционират от компетентните и контролиращите органи на Република България, съгласно Закона за виното и спиртните напитки.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg