EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Малта заменя скутерите с колела

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Малта заменя скутерите с колела

mail13:02 | 23.10.2023прегледи 491 коментарикоментари 0


Малта ще забрани наема на електрически скутери от 1 март, тъй като правителството обвинява тези превозни средства за проблеми по пътищата, предаде Ройтерс.

Изненадващият ход, обявен късно вчера, предизвика критики от поддръжниците на алтернативни транспортни решения, но бе приветстван от кмета на най-гъсто населения град Слима.

Представители на двете най-големи компании за наем на електрически скутери - "Болт" (Bolt) и "Бърд" (Bird) не коментираха веднага решението.

Транспортното министерство на Малта обяви, че решението да бъдат забранени наемите, цели да "намали неудобствата за хората". "Въпреки засиленото правоприлагане и налагането на глоби, гражданите на Малта продължават да понасят смущенията от наетите електрически скутери", обяви правителството, като същевременно обяви забраната заедно с национална стратегия за стимулиране на колоезденето.

Тази стратегия предлага изграждането на мрежа от велоалеи, която да насърчи хората да карат велосипеди, предлагайки същевременно безплатни спонсорирани от държавата уроци по колоездене.

Решението на Малта да забрани електрическите скутери идва след подобно решение, взето от Париж през април.

Електрическите скутери са популярен вид транспорт в Малта, която с площта си от 500 квадратни километра е най-малката страна членка на ЕС. Жалбите за опасните електрически скутери накараха правителството да въведе основни регулации за електрически скутери през 2020 г./БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg