EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Малка агенция понижи рейтинга на Франция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Малка агенция понижи рейтинга на Франция

mail15:30 | 15.06.2012прегледи 393 коментарикоментари 0


Американска рейтингова агенция Иган-Джоунс (Egan-Jones) понижи с две степени кредитния рейтинг на Франция до ВВВ+ (лат. букви) заради нарастващия натиск на кризата в еврозоната над страната, предаде Франс прес.  Оценката на Иган-Джоунс за Франция досега беше А, след като тази агенция я понижи миналия юли от най-високата степен, ААА, а сега тя определи и негативна перспектива. Агенцията аргументира решението си със забавянето на френската икономика и увеличаването на лихвите по държавните заеми. Тя предупреждава, че тъй като Франция има склонност да подкрепя банките си, тя може скоро да се озове пред големи допълнителни разходи.
По отношение на държавния дълг Иган-Джоунс установява "катастрофална тенденция, като най-лошото предстои". Новият президент Франсоа Оланд ще се окаже под натиск да изпълни обещанията си от предизборната си кампания и в крайна сметка това ще се отрази на качеството на кредита на страната, допълва агенцията.
Големите рейтингови агенции дават по-добри оценки на Франция: Мудис (Moody's) и Фич (Fitch) я оценяват с тройно А, а Стандард енд Пуърс (Standard & Poor's) през януари понижи рейтинга й с една степен от ААА на АА+. И трите агенции дават негативна перспектива на страната, уточнява Асошиейтед прес.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg