EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Македонци с български паспорт без ограничения за работа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Македонци с български паспорт без ограничения за работа

mail06:45 | 03.01.2014прегледи 1294 коментарикоментари 0


Въпреки негативното отношение към хора с българско гражданство в Македония, което стигна и до европейските институции, в Скопие отичтат, че отпадането на трудовите ограничения за българи и румънци от 1 януари 2014 г., ще донесе някои плюсове за притежателите на български паспорт. "Македонците с български паспорти ще могат да работят свободно в ЕС", това е заглавието на електронното издание "Прес 24", Македония, по повод отпадането на ограниченията за трудовия пазар на ЕС за българите и за румънците. Медиите в Скопие отделят голямо място на отпадането на трудовите ограничения и на коментарите в западните медии за очакван наплив от български и румънски работници. Същото е заглавието и на електронното издание "Бриф".
"Бързо и лесно за работа в ЕС за всички, които извадиха български паспорт", е заглавието на електронното издание "Максим". "Българските и румънските граждани, считано от 1 януари, ще могат свободно да работят във всички страни-членки на Европейския съюз. Същото улеснение важи и за македонците, които извадиха български паспорти", пише в материала.
"Румънците и българите ще работят свободно в ЕС", пише електроннното издание "Максим". "Българите и румънците от днес на работа в ЕС без ограничения", пише електронното издание "24 вести". Същото заглавие използва и електронното издание "Економски". "От днес българите и румънците равноправни на европейската борса на труда", пише електронното издание "Либертас". "Румънците и българите "равноправни" с другите европейци", е озаглавен друг материал на същото издание. Материали по темата публикуват телевизиите Алфа, Сител, електронното издание "Плюс инфо" и други. Медиите обръщат голямо внимание и на кампанията във Великобритания във връзка с опасенията от проблеми в социалната система на страната заради отварянето на трудовия пазар. /източник:агенция Фокус


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg