EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Македония удължи мярката за таван на хрантелните цени

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Македония удължи мярката за таван на хрантелните цени

mail13:35 | 25.01.2024прегледи 586 коментарикоментари 0


Правителството на Република Северна Македония удължи срока за мярката, с която се определя таван на цените за някои хранителни продукти, съобщават от правителствената пресслужба в Скопие. 

С приетите промени в действащото решение за тази мярка, по предложение на министерството на икономиката, срокът на тавана на цените за ориз, брашно, хляб и други хлебни изделия, бисквити, вафли, тестени изделия, месо и месни продукти, мляко, яйца, кашкавал и други млечни продукти се удължава до 29 февруари 2024 година. Според досегашното решение, мярката трябваше да е в сила до края на януари. До края на февруари ще е в сила и предварително определената ценова граница за минерална негазирана и газирана вода, както и негазирани и газирани сокове.

Удължаването на срока се отнася и за задължението на търговците да поддържат и продават определени видове и количества от определени стоки.

В интервю за ТВ 24 министърът на икономиката Крешник Бектеши каза, че причината за удължаване на срока на решенията, които са приети през 2023 г. и списъкът на стоките, публикуван в Държавен вестник е, че предложеният законопроект, за предотвратяване на нелоялни търговски практики в пълно съответствие с директивите на ЕС, все още не е влязъл в дневния ред на парламента.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158