EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Македония строи усилено жп-връзката с България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Македония строи усилено жп-връзката с България

mail13:00 | 24.09.2014прегледи 1637 коментарикоментари 0


До края на тази година ще бъде обявен търг за строителството на втората част от жп-линията с България. Става въпрос за трасето от Беляковце до Крива Паланка.
Това каза македонският премиер Никола Груевски при посещение в Крива Паланка, която се намира на по-малко от десет километра от граничния пункт Гюешево-Деве Баир.
Груевски припомни, че в момента се изгражда първата част от жп-линията от Куманово до Беляковце, чиято дължина е 31 км. Построяването струва около 40 млн. евро.
"Това е един много значим проект не само за Крива Паланка, но и за цяла Македония. Това означава и свързване с България, за което се говори отдавна, а през 90-те години на миналия век имаше много обещания и провалени инвестиции", каза още македонският министър-председател.
"Става въпрос за значима връзка с България. Крива Паланка също ще придобие по-голямо стойност, защото ще има връзка с България и Скопие, както и с останалите македонски градове, където има жп-линии", каза още Никола Груевски.
Самото строителство се очаква да започне през септември следващата година. В момента се извършват последните уточнения за последната част от проекта. /БГНЕС


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1072