EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Македония отново в чакалнята на ЕС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Македония отново в чакалнята на ЕС

mail11:15 | 13.12.2013прегледи 1092 коментарикоментари 0


За пети път Македония няма да получи дата за започване на преговори за присъединяване към Европейския съюз. Това става ясно от официалната позиция на Атина, изразена от заместник-министъра на външните работи на Гърция Димитрис Куркулас. За получаване на дата за започване на преговори за присъединяване е необходимо съгласието на всички страни-членки, заяви преди дни Херман Ван Ромпой, председател на Съвета на Европа. Няма условия за начало на преговори на ЕС със Скопие, това е заявил заместник-министърът на външните работи на Гърция Димитрис Куркулас. Медиите в Македония предават неговото изявление от вчера, където Димитрис Куркулас е заявил: Нашето становище е, че няма условия за начало на преговори със Скопие, предаде телевизия "Сител". Той повтори становището на гръцкото правителство, че Атина е направила стъпки, които той нарече "храбри", и че е ред на Скопие "да отговори на тях с цел подобряване на добросъседските отношения". По този начин, според Куркулас, "ще се отворят европейските и евроатлантическите перспективи на съседната страна".
"Официална Атина няма да позволи Македония да получи дата за преговори с ЕС", е заглавието на телевизия Телма. Същото заглавие е избрало и електронното издание "Република".
"Гърция: Няма да се позволи на Македония да получи дата за начало на преговори с ЕС", е заглавието на електронното издание "Телеграф".
"Куркулас: Няма условия за начало на преговорите със Скопие", е заглавието на електронното издание "Плюс инфо".
"Атина изрична, няма да позволи Македония да получи дата за започване на преговори с ЕС", е заглавието на електронното издание Лидер.
"Атина обяви ново вето за Македония", е заглавието на електронното издание Либертас.
"Куркулас: Гърция остава на становище за блокада на Македония", е заглавието на телевизия Канал 5.
"Атина смята, че няма условия за започване на преговори с ЕС", е заглавието на "Утрински весник" .
Заседание на Европейския съвет ще се проведе в Брюксел, на 19 и 20 декември 2013 г. В дневния ред на заседанието са темите: общата политика за сигурност и отбрана; икономически и паричен съюз и икономическа и социална политика и разширяване, миграция и енергетика./Фокус
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg