EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Македония е за „Южен поток”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Македония е за „Южен поток”

mail16:55 | 03.11.2010прегледи 741 коментарикоментари 0


Македония подкрепя изпълнението на проекта за строителството на газопровода "Южен поток" и е готова да се присъедини към него, заяви днес премиерът Никола Груевски, отговаряйки на журналистически въпрос след срещата си с украинския си колега и домакин Микола Азаров.
Според Груевски, цитиран от ИТАР-ТАСС, неотдавна руска делегация посетила страната му и съобщила, че Македония "ще бъде част от "Южен поток"." "За нас това е важна новина", каза Груевски, допълвайки, че строителството на газопровода се планира да приключи през 2015 година. "През това време възнамеряваме да създадем инфраструктура на нашата територия", посочи Груевски. Той не изключи възможността в тези дейности да бъдат привлечени украински компании.
На 4 октомври Газпром съобщи след срещи на делегацията на компанията с македонския президент Георге Иванов и премиера Груевски, че руската компания и Македония започват анализ на икономическите и техническите условия за увеличаване на доставките на руски газ за Македония, включително и за сметка на строителството на разклонение от "Южен поток".
През юни на среща с руския президент Дмитрий Медведев в Санкт Петербург Георге Иванов подчерта, че за него е "особено важно", че Газпром се е съгласил да включи Македония в "Южен поток", припомня ИТАР-ТАСС.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg