EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Газпром покани Румъния в Южен поток

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Газпром покани Румъния в Южен поток

mail13:20 | 18.02.2010прегледи 656 коментарикоментари 0


Румънската компания Трансгаз е била поканена от руската група Газпром да участва в проекта Южен поток, потвърди румънският министър на икономиката Адриян Видяну, цитиран от Медиафакс.
"Знам, че Трансгаз е била поканена (да участва в Южен поток), но Ромгаз не може да участва", заяви Видяну в отговор на въпрос дали компанията Ромгаз е била поканена в Южен поток.
Вчера стана ясно, че Румъния е потвърдила желанието си да участва в проекта Южен поток.
"Румънската страна потвърди желанието си да участва в проекта Южен поток и предостави на руската делегация данни, поискани по-рано, за подготовката на проучването за изграждането на евентуално трасе на газопровода през румънската територия", се посочва в съобщението.
Проектът Южен поток предвижда изграждането на газопровод от Русия към Италия и Австрия, пресичащ Черно море между руския бряг и България, където ще се разклони на северозапад към Австрия и на юг - към Гърция и Италия.
Делегация на Газпром, водена от вицепрезидента на компанията Александър Медведев, беше на посещение в Букурещ вчера, където се срещна с министъра на икономиката Адриян Видяну и с директорите на Ромгаз и Трансгаз.

 



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161