EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Газпром спасява "Южен поток"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Газпром спасява "Южен поток"

mail14:09 | 05.08.2009прегледи 573 коментарикоментари 0


epa1_lУтре във Виена са насрочени преговори между Газпром, Сърбиягаз и германския енергиен концерн E.ON за създаване на запаси от газ в Унгария за нуждите на сръбския пазар. Тази среща ще бъде продължение на вчерашните московски преговори между шефа на Сърбиягаз Душан Баятович с представители на руския газов концерн, пише днес руският вестник "Независимая газета".
Ако тези срещи се окажат успешни, то Газпром ще може да укрепи позициите си на Балканите, които сериозно се разклатиха през последния месец, допълва изданието.
Вчера в Москва имаше преговори между делегацията на Сърбиягаз и Газпром, на които са се обсъждали въпроси, свързани с регистрацията на смесеното дружество, което ще бъде учредено за проектиране, строителство и експлоатация на сръбския участък на газопровода "Южен поток", съобщиха източници от Газпром.
Подробности по преговорите не бяха обявени, допълва руското издание.
Малко по-подробна информация даде Сърбиягаз, като съобщи, че "става дума за заключителни преговори между двете газови компании в навечерието на създаването на смесено дружество в Швейцария". Според постигнатите по-рано споразумения Газпром ще държи 51 на сто, а Сърбиягаз - 49 на сто от капитала на създаващото се смесено дружество.
На насрочените утре преговори във Виена, в които ще участват Газпром, Сърбиягаз и германската Е.ОН, сръбската страна ще се опита да издейства създаване на резерви от газ при ново повторение на руско-украйнския газов конфликт, уточнява "Независимая газета".


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg