EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Майсторки на зелници на изложение в Македония

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Майсторки на зелници на изложение в Македония

mail11:40 | 24.03.2017прегледи 963 коментарикоментари 0


Майсторки на зелници от кюстендилското с. Шишковци гостуваха на традиционното кулинарно събитие в Пробищип - Македония - "Зелника на баба", в което участваха над 200 домакини от 18 общини от Македония, каза един от участниците Борислав Крумов от сдружението "Роден край". Кулинарният фест се организира за шеста поредна година. Участниците от с. Шишковци са се представили с "Зелника на Майстора" който се предлага на туристи в къщата-музей на Владимир Димитров-Майстора, в селото.
Десетте жени от кюстендилското с. Шишковци са участвали в събитието за първа година по покана на община Пробищип. Те са представили и домашно приготвени зелници, баници и погачи. Щандът на село Шишковци е предизвикал голям интерес, а събраните средства ще бъдат използвани за благотворителност, каза Крумов.
Македонски участници в кулинарното събитие са приели поканата да участват в кулинарната изложба "Зелника на Майстора", в рамките на фестивала "Балканска черга", който се прави в с. Шишковци./Снимка: Google Images


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg