EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Лукойл България се оплака от произвол

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Лукойл България се оплака от произвол

mail17:00 | 22.04.2013прегледи 743 коментарикоментари 0


Решението за отнемане лиценза на "Лукойл България" ЕООД представлява следваща стъпка в продължаващия административен произвол, упражняван от страна на директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов спрямо компанията, се посочва в съобщение на дружеството.
С решение на директора на Агенция "Митници" от днес, 22 април, е отнет лицензът на "Лукойл България" ЕООД за управление на данъчен склад с адрес "Продуктопроводи" - продуктопровод от "Лукойл Нефтохим Бургас" АД до Пласментно-снабдителна база Илиенци със свързаните с него бази Карнобат, Стара Загора, Пловдив, Ветрен, Ихтиман и Илиянци".
Според съобщението на фирмата през октомври 2012 г. без мотиви, предварителни консултации, оценка и техническа експертиза, Агенция "Митници" е направила промяна в Наредба номер 3, отнасяща се по същество единствено до "Лукойл-България" ЕООД. С промените се изисква фирмата да монтира допълнителни измервателни средства по протежение на продуктопровода, свързващ бургаската рафинерия с петролните базив Карнобат, Стара Загора, Пловдив, Ветрен, Ихтиман и Илиянци. Тяхното внедряване изисква както значителна финансова инвестиция, така и огромна по обем техническа работа, за изпълнението на която е определен изключително кратък срок от само 6 месеца, се посочва в съобщението.

От 10 до 19 април, с пет последователни писма до директора на Агенция "Митници" дружеството постоянно уведомява агенцията за извършената дейност и настоятелно призовава да бъдат изпратени митнически служители, които да направят физическа и документална проверка на новоизградените устройства и да ги одобрят, каквито са разпоредбите на нормативната уредба. Вместо да спази нормативните изисквания, Агенцията отказва да изпълни задълженията си за проверка на новите контролни точки, като с това нарушава административната процедура, заявяват от нефтената компания.
 


Тагове: Лукойл, митница
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg